Comedopeel – Βιοχημικό Πίλινγκ

35.00

Κωδικός προϊόντος: LMED001 Κατηγορίες: ,

Περιεχομενο: 60 ml
Δερματολογική θεραπεία κωμωδών, με ακριβή συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος, σχεδιασμένη να εξαλείφει με ήπιο και ελεγχόμενο τρόπο μια ελαφρά φαγεσωρογόνο εμφάνιση σε καταστάσεις ακμής σε όλες τις εκδηλώσεις της.

COMEDOPEEL
Φλεγμονώδης Κωμικογενής Ακμή

Παρά την εκτεταμένη έρευνα τον περασμένο αιώνα, η παθογένεια της κοινής ακμής παραμένει ασαφής. Ειδικότερα, οι αλληλουχίες των γεγονότων που εμπλέκονται στην ωμογένεση δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Η κωμικογένεση είναι ένας από τους τέσσερις κύριους αιτιολογικούς παράγοντες της ακμής. Τα άλλα είναι η αυξημένη παραγωγή και έκκριση σμήγματος, ο αποικισμός των ωοθυλακίων με Propionibacterium acnes (P. acnes) και η φλεγμονώδης απόκριση. Αυτοί οι τέσσερις παράγοντες δεν πρέπει να θεωρούνται ως διαφορετικές φάσεις, αλλά μάλλον ως στενά αλληλένδετοι μηχανισμοί που τελικά οδηγούν στην κλινική ασθένεια της κοινής ακμής.

Το ότι οι κωμωδοί είναι βασικές βλάβες στην ακμή προτάθηκε για πρώτη φορά το 1960. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η παθογένειά τους είναι πολυπαραγοντική, που αποδίδεται στην υπερκερατίνη των ωοθυλακίων, στην αυξημένη παραγωγή σμήγματος, στην αυξημένη ανδρογόνο δραστηριότητα, στην μειωμένη ποιότητα των λιπιδίων του σμήγματος, στη δυσρύθμιση της δερματικής στεροειδογένεσης, φλεγμονή και υπεραποικισμός των ωοθυλακίων από βακτήρια P. acnes.

Ένας από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους μηχανισμούς για τη διακοπή της διαδικασίας υπερκερατινοποίησης συνίσταται στη φυσική ή χημική εξάλειψη του υπερβολικού πολλαπλασιασμού των κερατινοκυττάρων στην απορυθμισμένη στοιβάδα και έτσι στην πρόληψη της απόφραξης του πυλοειδή πόρου.

Πώς να το εφαρμόσετε;

Καθαρίστε και προετοιμάστε την περιοχή που θα περιποιηθείτε.
Προστατέψτε τις ευαίσθητες περιοχές. (Απλώστε μερικά βαμβάκια στα μάτια).
Εφαρμόστε όσες στρώσεις προϊόντος χρειάζεται ανάλογα με την παθολογία και τον ασθενή που θα θεραπευθεί.
Αφήστε την έκθεση για 10 έως 15 λεπτά ή για όσο διάστημα αποφασίσει ο επαγγελματίας.
5 Αφαιρέστε το προϊόν με νερό.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η κοινή ακμή ξεκινά με το σχηματισμό μικροκομεδόνων, υποκλινικών βλαβών που χαρακτηρίζονται από υπερπολλαπλασιασμό του θυλακιώδους επιθηλίου. Αυτές οι βλάβες μπορούν να εξελιχθούν περισσότερο σε φλεγμονώδεις αλλοιώσεις ή μη φλεγμονώδεις κωμωδίες, από τις οποίες υπάρχουν δύο τύποι, ανοιχτοί και κλειστοί. Κλινικά αόρατες, οι μικροκομεδόνες είναι βλάβες που υπάρχουν σε περιοχές φαινομενικά υγιούς δέρματος σε έναν ασθενή με ακμή. Η ιστολογική εξέταση των μικροκομεδόνων αποκαλύπτει διεσταλμένους πυλωροδηγούς που περιέχουν περίσσεια κερατινοκυττάρων και τροποποιημένο σμήγμα, με προεξέχουσα κοκκώδη στιβάδα στο επιθήλιο του πόρου. Υπό κανονικές συνθήκες, τα κερατινοκύτταρα είναι χαλαρά διατεταγμένα σε φυσιολογικά ωοθυλάκια. Η ροή του σμήγματος τα μεταφέρει στην επιφάνεια του δέρματος μετά το ξεφλούδισμα, διατηρώντας μια ισορροπία μεταξύ νέων και ξεφλουδισμένων κερατινοκυττάρων. Ωστόσο, στους κωμωδούς,

Ο υπερπολλαπλασιασμός των βασικών κερατινοκυττάρων, που καλύπτουν το τοίχωμα του υποβάθρου, παίζει κεντρικό ρόλο σε αυτή τη συσσώρευση. Καθώς συσσωρεύεται περισσότερο κερατινώδες υλικό, το ωοθυλακικό τοίχωμα συνεχίζει να τεντώνεται και να λεπταίνει. Ταυτόχρονα, οι σμηγματογόνοι αδένες αρχίζουν να ατροφούν και αντικαθίστανται από αδιαφοροποίητα επιθηλιακά κύτταρα. Το πλήρως ανεπτυγμένο comedo με λεπτά τοιχώματα περιέχει πολύ λίγα, εάν υπάρχουν, σμηγματογόνα κύτταρα. Το ανοιχτό comedo περιέχει κερατινούχο υλικό διατεταγμένο σε μορφή ομόκεντρων φύλλων. Το κλειστό comedo περιέχει λιγότερο συμπαγές κερατινώδες υλικό και έχει στενό ωοθυλακικό στόμιο.

Ο μηχανισμός της υπερκερατίνης των ωοθυλακίων δεν είναι ακόμη σαφής και πολλοί παράγοντες πιστεύεται ότι ευθύνονται. Αυτές περιλαμβάνουν αλλαγές στη λιπιδική σύνθεση του σμήγματος, μη φυσιολογικές αποκρίσεις στα ανδρογόνα, τοπική παραγωγή κυτοκινών και αργότερα την παρουσία και τα αποτελέσματα του P. acnes.

Για να αντιστρέψουμε αυτή τη διαδικασία, έχουμε τη βιοχημική δράση του COMEDOPEEL που βοηθά στη ρύθμιση της κυτταρικής κερατινοποίησης, βελτιώνοντας την απολέπιση των κυττάρων, ρυθμίζοντας την ισορροπία των λιπιδίων του χορίου και αποτρέποντας τον βακτηριακό πολλαπλασιασμό.

ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ

Σαλικυλικό οξύ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…